FOREDRAG: At skrive fra sin sårbarhed som ung

Indhold

Som supplement til digtsamlingen Luftbobler tilbyder jeg et foredrag, der dykker ned i digtningens evner til at italesætte ungdommens svære sider. Således er dette foredrag alt efter tilpasning et indblik i livet med udfordringer som angst, depression og selvmordstanker, der udpensles gennem danskfaglige overvejelser om at digte og dele.

Foredraget vil med udgangspunkt i “Luftbobler” behandle følgende spørgsmål (tilpasses ved kontakt):

  • Hvordan er livet på kanten af det?
  • Hvorfor er det vigtigt, at vi deler det og ungdommens øvrige sårbarhed?
  • Og hvad gør litteraturen og lyrikken ekstraordinært egnet til netop det?

“Jeg er sikker på, at digtene taler ind i mange unges tanker og følelser, og at de ved at læse disse ord, vil føle en samhørighed og en taknemmelighed over ikke at være alene med “alt det svære”, som fortsat er tabuiseret i vores Instagram-verden, hvor perfektheden hyldes som aldrig før.” 
– Psykolog Katarina Jensen

Formål

Formålet med foredraget er at forære en anden indgangsvinkel til den vigtige samtale om psykiske lidelser og ikke mindst at skabe pladsen til den. I disse år stiger den mentale mistrivsel blandt unge hastigt, og flere og flere bliver diagnosticeret med diverse lidelser.

Der er fokus på emnet i den offentlige debat, hvor ældre generationer diskuterer årsagen og prøver at placere skylden det rigtige sted, men udviklingen rummer mere end bare en tendens. Den rummer tusindevis af udfordrede individer og derved resten af generationen som pårørende.

Iblandt de grupper er temaer som angst, depression og selvskade fortsat tabubelagt, hvilket kun lader berøringsangsten vokse sig større. Derfor vil foredraget ikke kun afmystificere lidelser som angst og depression for de ramtes skyld, men i lige så høj grad for at skabe en forståelse hos de pårørende.

Kontakt og klassesæt

Er I interesserede i at høre mere, eller har I spørgsmål? Da jeg foretrækker at tilpasse foredraget til jeres ønsker og tilhørere, må I hjertens gerne tilføje et par ord derom og kontakte mig her eller i en mail til:
kontakt@lauramikkelsen.dk

Med eller uden foredrag giver “Luftbobler” en mulighed for at få berørt både de klassiske og moderne digttyper side om side med aktuelle emner inden for psykisk sårbarhed blandt unge og samtidig tilføjet noget nyere lyrik til pensum. Derfor tilbyder Forlaget Forfatterskabet alle uddannelsesinstitutioner at købe klassesæt med 35% boghandlerrabat.
Kontakt dem her:
soren@forfatterskabe
t.dk
+45 26 89 55 55

LÆS MERE OM LUFTBOBLER
LÆS ANMELDELSER
SE RADIOINTERVIEW

Jeg ser frem til at høre fra jer!
Laura Mikkelsen